Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@16:13:23 GMT

منظور از معاملات فارکس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۵۴۷۲

منظور از معاملات فارکس چیست؟

فارکس بزرگترین بازار بین‌المللی تبادل ارز با گردش مالی فوق‌العاده است. در این بازار ارزش ارز‌های مختلف نسبت به یکدیگر سنجیده می‌شود تا در نهایت با یکدیگر مبادله شوند. معامله در فارکس ریسک بالایی دارد چرا که معامله‌گران در این بازار از بالا و پایین شدن قیمت‌ها در زمان کوتاه سود کسب می‌کنند. حجم بالای پولی که در فارکس در گردش است، قدرت نقدشوندگی بسیار بالا، ساعت معاملات طولانی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از دلایلی هستند که فارکس را به بازاری جذاب تبدیل کرده‌اند. در این مطلب قصد داریم به توضیح این موضوع بپردازیم که منظور از معاملات فارکس چیست؟ و ضمن آشنایی بیشتر با نحوه انجام معاملات در آن به معاملات فارکس در ایران نیز اشاره کنیم. با ما همراه شوید.
فارکس چیست؟
فارکس (FOREX) بازاری برای تبادل ارز است که دو مشتری در آن می‌توانند ارز‌های خود را با هم معامله کنند. به عنوان مثال می‌توانند یورو را به دلار یا ین را به پوند و... تبدیل کنند. در واقع امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود اینترنت بسیاری را از فرآیند‌ها آسان شده است و افراد با اولویت‌های یکسان می‌توانند به وسیله اینترنت و به واسطه کارگزاری‌ها، در هر لحظه نرخ ارز‌ها را از بانک‌های مختلف جمع‌آوری کنند و به معامله ارز‌های مورد نظر خود بپردازند. پروسه به این صورت است که، کارگزاران فارکس با نرم‌افزار‌های معاملاتی اختصاصی نرخ ارز‌ها را به صورت لحظه‌ای به اطلاع افراد می‌رسانند و معامله‌گران نیز سفارش خود را از طریق نرم‌افزار کارگزاری خود ثبت می‌کنند و معامله انجام می‌شود.
کارگزاری‌های فارکس نیز زیر نظر سازمان‌هایی به نام «رگولاتوری» هستند. این سازمان‌ها تعیین کننده نرخ ارز نیستند بلکه واحد‌هایی برای نظارت و جلوگیری از جرائم مالی و پولشویی‌اند. در واقع میزان عرضه و تقاضا در بازار تعیین کننده نرخ است. از معروف‌ترین رگولاتوری‌ها، FMA (نیوزلند)، FCA (انگلستان)، FINMA (سوئیس)، NFA (آمریکا) را نام برد.
چطور در بازار فارکس معامله کنیم؟
هدف تمامی معامله‌گران در بازار فارکس تبادل ارز‌هایی است که به آن‌ها بیشترین سود را می‌رساند. در حقیقت روند معامله در فارکس به این صورت است که معامله‌گر با دید مثبت یک ارز را خریداری می‌کند تا در زمان مناسب و بالا رفتن قیمتش آن را با ارزی دیگری معامله کند. حال فرض کنید که به علت اتفاقات و حوادثی که در کشوری مانند آمریکا رخ می‌دهد شما دیدگاه مثبتی نسبت به اقتصاد آمریکا ندارید و به این نتیجه رسیده‌اید که ارز آمریکا در برابر یورو قدرت کمتری پیدا خواهد کرد. در نتیجه تصمیم می‌گیرید که دلار خود را بفروشید و یورو خریداری کنید. با تبادل این دو ارز در فارکس در حقیقت ما یورو را خریداری کرده‌ایم و در طرف مقابل دلار را به فروش رسانده‌ایم.
مفهوم جفت ارز و انواع آن
به هر دو واحد ارزی که در بازار فارکس با یکدیگر مبادله می‌شوند جفت ارز می‌گویند. جفت‌های ارزی به سه دسته اصلی (Majors) - فرعی Minors)) و ناشناس (Exotic) تقسیم می‌شوند. در فارکس دو جفت ارز یورو در برابر دلار آمریکا به صورت EUR/USD نمایش داده می‌شوند تا ارزش آن دو ارز به نسبت یکدیگر مشخص شود. یکی از ارز‌ها را ارز پایه و دیگری را ارز متقابل می‌گویند. برای نمونه در مثال بالا ارز اول یعنی دلار ارز پایه و ارز دوم یعنی یورو ارز متقابل است.
جفت ارز‌های اصلی یا ماژور
در معاملات ماژور، یکی از جفت ارز‌ها باید واحد ارزی پرقدرتی باشد. یعنی جفت ارز‌هایی که بیش از ۸۰ درصد معاملات در بازار فارکس روی آن‌ها انجام می‌شود. در این میان پای ثابت جفت ارز‌های اصلی دلار آمریکا است. در واقع زمانی که یکی از جفت ارز‌ها دلار آمریکا باشد آن معامله اصلی یا ماژور است.
جفت ارز‌های ماژور قدرت نقدشوندگی بسیار بالایی دارند و به همین علت بسیار پرطرفدار هستند. معاملات یورو در برابر دلار آمریکا (EUR/USD)، پوند به دلار آمریکا (GBP/USD)، دلار آمریکا به ین ژاپن (USD/JPY)، دلار آمریکا به فرانک سوئیس (USD/CHF)، دلار آمریکا به دلار کانادا (USD/CAD) و... از در این گروه قرار دارند.
جفت ارز فرعی
در معاملات مینور، ارز‌هایی مورد تبادل قرار می‌گیرند که متعلق به دیگر کشور‌های قدرتمند به جز آمریکا باشند. این جفت ارز‌های نسبت به جفت ارز‌های اصلی محبوبیت کمتری دارند. یورو در برابر فرانک سوئیس (EUR/CHF)، یورو در برابر پوند (EUR/GBP)، یورو در برابر دلار کانادا (EUR/CAD) و دلار کانادا در برابر ین ژاپن (CAD/JPY) برخی از جفت‌ارز‌های فرعی پرطرفدار هستند.
گفتنی است که این معاملات بر اساس ارز پایه با پسوند «Cross» نام‌گذاری می‌شوند. معاملات کراس با توجه به پایین بودن ریسک نقدشوندگی حجم معاملات و کارمزد کمتری دارند.
جفت ارز ناشناس
در معاملات اگزوتیک یا ناشناس، یک ارز اصلی با یک ارز ناشناخته یا کم قدرت از نظر ارزی مبادله می‌شود. درست است که کشور‌هایی مانند برزیل، مجارستان یا ترکیه و... شناخته شده باشند، اما ارز آن‌ها در بازار جهانی از اعتبار کافی برخوردار نیست. حجم معاملات اگزوتیک در فارکس بسیار کم است.
فارکس در ایران
فارکس بازاری ۲۴ ساعته است و حجم معاملات در این بازار بسیار بالا است. در برخی از روز‌ها این حجم به بیش از ۶ تریلیون دلار هم می‌رسد. بالا بودن حجم معاملات به علت بالا بودن ساعات کار این بازار است. هر روزه و بیست و چهار ساعته معامله‌گران در سراسر به وسیله اینترنت در این بازار مشغول معامله هستند، اما در ایران این معاملات به دلایل مختلف، نامشروع اعلام شده و فعالیت در بازار فارکس غیر قانونی است.
تبادل و خرید و فروش ارز در ایران تنها توسط صرافی‌ها انجام می‌شود. دلیل غیر قانونی اعلام شدن فارکس در ایران، بالا بودن ریسک معامله در این بازار است مخصوصا با وجود اهرم‌هایی که در این بازار وجود دارد و امکان ضرر‌های زیاد و گسترده را در فارکس بالا می‌برد. از نظر شرعی هم شبه ربوی بودن معاملات در این بازار دلیل ممنوع شدن فارکس در ایران است.
در سال‌های اخیر بورس ایران شاهد ورود حجم زیادی از کاربران بوده است و با یک جست وجوی ساده می‌توان به تعداد بی‌شماری از آموزش‌های بورسی دسترسی پیدا کرد. همچنین کلاس‌های آموزش بورس به صورت حضوری و مجازی نیز توسط بسیاری از مراکز معتبر مانند کارگزاری آگاه برگزار می‌شود، اما ورود و فعالیت در فارکس به علت پیچیدگی‌های بسیاری که دارد به مراتب سخت‌تر از بورس است.
جمع‌بندی
در پاسخ به سوال معاملات فارکس چیست؟ گفتیم که فارکس یکی از بزرگترین بازار‌های مالی دنیا و بازاری ۲۴ ساعته برای تبادل ارز‌های مختلف است که حجم مبادلات روزانه آن به تریلیون‌ها دلار می‌رسد. معاملات فارکس در ایران بنا به دلایلی غیر قانونی و نامشروع است و تبادل ارز در کشور تنها توسط صرافی‌ها انجام می‌شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ارز فارکس فارکس در ایران کارگزاری های فارکس فارکس در ایران بازار فارکس دلار آمریکا معاملات فارکس یورو در برابر انجام می شود حجم معاملات معامله گران جفت ارز فارکس چیست جفت ارز ها تبادل ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۵۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت انواع ارز در معاملات امروز مرکز مبادله


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، هر اسکناس دلار امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با رشد ۱۲۳ تومانی نسبت به روز کاری گذشته (پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت)، ۴۴ هزار و ۴۳۷ تومان دادوستد شد.

قیمت حواله دلار آمریکا نیز با ۱۱۴ تومان افزایش نسبت به پنجشنبه، ۴۱ هزار و ۴۹۱ تومان معامله شد.

قیمت هر اسکناس یورو نسبت به روز کاری گذشته با افزایش ۵۱۸ تومانی به ۴۷ هزار و ۸۴۴ تومان و حواله آن با افزایش ۴۸۳ تومانی، ۴۴ هزار و ۶۷۲ تومان قیمت خورد.

اسکناس درهم امارات نیز در روز جاری با افزایش ۳۴ تومانی قیمت، به ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان رسید و حواله درهم نیز با ۳۱ تومان رشد قیمت، ۱۱ هزار و ۲۹۸ تومان معامله شد.

 

دیگر خبرها

  • رشد قیمت انواع ارز در معاملات امروز مرکز مبادله
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!